Hjem    Tips    Tjenester    Program 
  Bakgrunn    Om Oss    Kontakt 
Dagens slutt

KAVA (Kast, Ager, Videresend eller Arkiver) "papirarbeidet” ditt. Dette gjelder elektronisk så vel som fysisk. Du kan da starte neste dag med en rent ”skrivebord ” og en tom "hjerne".


Egenmotivasjon

Etabler og vedlikehold et godt arbeidsmiljø. Dette er motiverende både for deg selv og dine kollegaer. Husk; Verdsett de små "oppturerene i hverdagen", de kan løfte "stein"


Planlegging av egen tid

Pass deg for ikke å bli overlesset eller overbelastet av oppgaver - da "underminerer" du egen energi. Har du planlagt din egen tid, så hold deg til planen, men vær åpen og positiv til eventuelle endringer, da vil du beholde energien.


Vær selektiv

Lag deg ikke forstyrre i arbeidet du holder på med fordi en telefon eller andre forstyrrende elementer prøver å ta din oppmerksomhet. Du trenger ikke svare på alle telefoner eller gå på alle møter, - vær selektiv.


Agenda

Bruk en kort agenda for møtene dine så er det lettere og holde seg til den under møtene.


Nøkkelord

Merk ut hovedpoengene / nøkkelord i alle viktige telefoner og samtaler for ikke å glemme disse under samtalen.


Planlegging av dagen - uken

Bruk alltid en planlegger eller pc verktøy for planlegging av dagen din


Sjekklister

Bruk ferdig utfylte sjekklister for å spare tid.


Skriv ned

Bruk en enkel notatblokk eller planlegger til å notere ned alle dine tilfeldige ideer, tanker og innfall slik at du ikke glemmer dem


Begrens avbrytelsene

Begrens avbrytelser – lukk døren, ikke svar på telefon, arbeid borte fra hjemmet om du kan, lær deg nøkkelordene for at andre ikke skal forstyrre deg på kontoret eller på telefon
 Slik blir du mer effektiv